Skyline 32 mini flight controller - problemen met connecteren

LorenzoParmentier

New Member
Lid geworden
15 nov 2020
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
51
Locatie
West-Vlaanderen
Een hele tijd geleden was mijn zoon de uitdaging aangegaan om zelf een drone in elkaar te steken. Hij vertrok daarbij vanuit de beschrijving die op de site van Roy Bosch te vinden is : Zelf een (goedkope) drone bouwen . Dit was heel handig en een mooi vertrekpunt. Nadat alle onderdelen aangekomen waren, begon het in elkaar steken en het afstellen. Daar bleek al gauw dat de aangeschafte flightcontroller (de Nano32) niet voldeed (was niet mogelijk om die aan de praat te krijgen). Dan maar beslist om een nieuwe flightcontroller aan te kopen: Skyline32 Mini Flight Controller
Het lukte ons om enkele stappen te zetten. We maakten via cleanflight even connectie en daar werd aangegeven dat er een update van firmware nodig was. Ook deze stap konden we zetten (firmwareflash via cleanflight). De firmware werd volgens cleanflight goed geïnstalleerd.
Maar vervolgens lukt het ons niet meer om opnieuw te connecteren. Cleanflight selecteert wel automatisch de juiste COM-poort ("serial port succesfully opened") maar verder gebeurt er niets. De flight controller doet ook niets meer: enkel het blauwe licht van de voeding brandt, maar verder gaan er geen lichtjes flikkeren (wat voor de update wel het geval was). We hebben al geprobeerd om de flightcontroller te rebooten (via het connecteren van twee pads achteraan het bordje) maar ook dat levert geen resultaat. Ondertussen al meerdere uren op het internet gezocht naar wat de reden kan zijn dat het fout loopt, maar zonder succes. Noch mijn zoon, noch ikzelf zijn vertrouwd met de techniciteit van dit alles, dus hopen we dat er op dit forum misschien iemand is die ons terug op weg kan zetten. Alvast dank voor enige reactie. Mocht extra informatie nodig zijn dan horen we dat graag. (filmpje doorsturen van wat er gebeurt kan ook altijd).