Still/video verwisseling

Discussie in 'Andere DJI producten / DJI algemeen' gestart door Willy S, 16 aug 2018.

  1. Willy S

    Willy S New Member

    Lid geworden:
    11 aug 2018
    Berichten:
    19
    Leuk Bevonden:
    3
    Vandaag wat verder gespeeld met mijn nieuwe Mavic Pro Platinum.
    Toen ik thuis kwam de SD-card in de PC en ik zag gelijk een merkwaardig grote JPG file (#15): 828.1 MB ! Maar ik had wel 2x een foto genomen en zag 2 JPG-files, waarvan 1 een plausibele grootte (#14, 4.8 MB) en de ander idioot groot (828.1 MB). En inderdaad .. ik kon er ook maar 1 bekijken, de grote file werd niet getoond.
    Verder kijkend zag ik nog een MP4 file die wel erg klein was (#13, 4.9 MB). Het zal toch niet ? Ja hoor, deze was ook niet speelbaar. Dus .. #13 ge-renamed van MP4 naar JPG en #15 van JPG naar MP$ en voila .. opgelost, alles is weer normaal.

    Kennen jullie dit verschijnsel ?
     
  2. Gijsberth de Ruiter

    Gijsberth de Ruiter New Member

    Lid geworden:
    11 jul 2018
    Berichten:
    26
    Leuk Bevonden:
    4
    Heb je de optie jpg en raw aanstaan? Raw fules zijn erg groot.
     
  3. Willy S

    Willy S New Member

    Lid geworden:
    11 aug 2018
    Berichten:
    19
    Leuk Bevonden:
    3
    Nee alleen JPEG, geen RAW. Bovendien .. een RAW-file kan je niet als MPEG-video afspelen, althans ... het is wat saai ;)
     
    Sjakie vindt dit leuk.
  4. wdejager

    wdejager Administrator
    Medewerker

    Lid geworden:
    4 jul 2016
    Berichten:
    1.498
    Leuk Bevonden:
    311
    Erg raar. Misschien het sd-kaartje even opnieuw formatteren? Misschien ging er iets mis met wegschrijven van de bestanden.
     
  5. Willy S

    Willy S New Member

    Lid geworden:
    11 aug 2018
    Berichten:
    19
    Leuk Bevonden:
    3
    Ja, ga ik zeker doen, al begrijp ik niet waarom dat zou helpen. Ik had het kaartje eigenlijk net gisteren (in de Mavic) geformatteerd.
    Ik snap gewoon niet hoe dit kan. Ik heb dus 10 keer gekeken voor ik de rename aktie deed.
     
  6. Dennis Mengerink

    Dennis Mengerink Active Member

    Lid geworden:
    3 feb 2018
    Berichten:
    277
    Leuk Bevonden:
    86
    Domme vragen zijn het beste, maar stond de verkeerde extensie ook al op het kaartje of na het (automatisch) Importeren?
    Zo ja dan is het inderdaad wel heeel erg vreemd en ben ik ook zeer benieuwd wat het probleem is.
    Mocht het ná het importeren gebeurd zijn ligt het in ieder geval aan jouw PC. Hier zijn wel meerdere problemen over bekend.
     
  7. Willy S

    Willy S New Member

    Lid geworden:
    11 aug 2018
    Berichten:
    19
    Leuk Bevonden:
    3
    Dennis, ik keek op het kaartje. Ik importeer nooit iets, hooguit kopieer ik het van het kaartje af. Dus ja, op het kaartje stond de verkeerde extensie.

    Het blijft voor mij een raadsel., iets wat me ook wel ongerust maakt. Thuis heb ik de mogelijkheid om te checken. Maar als ik op vakantie ben is dat een ander verhaal ..
     
    Eric vindt dit leuk.
  8. Dennis Mengerink

    Dennis Mengerink Active Member

    Lid geworden:
    3 feb 2018
    Berichten:
    277
    Leuk Bevonden:
    86
    Zou graag willen helpen maar dit is inderdaad wel heel erg raar dan. Ik begrijp dat je nu met twijfel gaat vliegen. Op hoop dat er een gedegen antwoord komt, ik ben zeer benieuwd, zelfs met mijn digitale kennis kan ik er geen touw aan vastknopen.
     

Deel Deze Pagina