Toegestaan Drone zones....

Discussie in 'Algemene discussie' gestart door Druiser, 24 aug 2019.

Tags:
 1. Druiser

  Druiser New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2019
  Berichten:
  29
  Leuk Bevonden:
  6
  Ik zou ook nuttig vinden en vooral voor leden als toegevoegde waarde, dat Wieber (mede Oprichter en Auteur van Drones in NL) hierin een aparte pagina opzetten waarmee hedendaagse updates en info wordt gepubliceerd waar restricties en toelatingen als vergunning-vrij en verboden luchtruim van toepassing zijn als geverifieerd referentie.

  Een enige plaats om te raadplegen waar men mogen hun Drones kunnen vliegen en uitoefenen.

  Als die al bestaat, heb ik (nog) niet gevonden. Er is nog zoveel hierin te lezen... een pluspunt uiteraard.

  Maar als die aparte pagina heus bestaat, mijn excuus, Admin en Mods.
  Vertel / deel aan mij via de link graag.

  Alvast dank , Druiser.
   
  Kees Fokker vindt dit leuk.
 2. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  843
  Leuk Bevonden:
  271
  Dat is Wiebe zijn taak niet, zou een gigantische klus zijn om alles te verzamelen en daarna up-to-date te houden, en aangezien het niet vanuit een betreffende overheid zou zijn, zou je er geen enkel recht aan kunnen ontlenen.

  Er zijn genoeg van dit soort kaarten, en (door de genoemde problemen) zijn die het al allemaal niet met elkaar eens.

  Nog zo'n kaart toevoegen (die niet officieel van Nederlandse of liefst Europese overheid, of daarbinnen hiervoor aangewezen instituten, zijn en door hen blijvend worden onderhouden) voegt niets toe, en maakt de huidige situatie alleen mogelijk nog maar verwarrender.

  Zo simpel als iets in eerste instantie lijkt is de wereld in de praktijk helaas nooit...
   
  #2 peSHIr, 25 aug 2019
  Laatst bewerkt: 25 aug 2019
  Hilbrand, M1chel, Druiser en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. Druiser

  Druiser New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2019
  Berichten:
  29
  Leuk Bevonden:
  6

  Ik beseft dat volkomen en verwacht niet meteen, peSHlr, maar nuttig blijft het zeker en vast via verzamelde details die zijn bijeen gebracht door en bij ieder die daar enige input weet te verzamelde waarbij Wiebe daardoor kan samenstellen als een referentie vooral bij de nieuwe leden die dit relevant info baat heeft.

  Ieder nwe binnenkomende update alsook corrigerende lokatie die weer is ontdekt door leden, Wiebe inbegrepen helpt, om zo'n aparte pagina reeds te blijvend updated.

  Is maar een suggestie hoor, heeft en kan op een zekere tijd nuttig zijn voor ieder, ook voor leden die buiten NL woonde en komen hier bezoeken met hun meegereisde Dronetje.

  Verzonden met mijn SM-G965F en de Dronepilots.nl app
   
  #3 Druiser, 25 aug 2019
  Laatst bewerkt: 25 aug 2019
 4. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.387
  Leuk Bevonden:
  776
  Hallo Druiser, de suggestie is interessant, maar ondoenlijk. Zelfs als professioneel dronepiloot is het vaak een grote uitdaging om te bepalen of je ergens wel of niet mag vliegen. Er is een groot aanbod van bronnen en die zijn lang niet altijd eenduidig. Laat staan dat je zoiets voor heel Nederland inzichtelijk kunt maken én actueel kunt houden (alhoewel de dronekaart van Aeret aardig in de richting komt).

  Hopelijk dat het Europese stelsel van zonering (onderdeel van de aankomende EU drone regelgeving) soelaas gaat bieden. De kans is echter groot dat die zones dusdanig restrictief worden dat je nog maar op weinig plekken recreatief met een drone kunt vliegen.
   
  Druiser vindt dit leuk.
 5. Druiser

  Druiser New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2019
  Berichten:
  29
  Leuk Bevonden:
  6
  Hoi Wieber, het is begrijpelijk en een bijna ondoenlijk taak, helaas voor ons allemaal.
  Ach, wij wachten toch rustig af, het komt wel maar niet snel genoeg vrees ik alhoewel, met jou op keerpunt en uitkijk, het komt en in kaart wordt gebracht, het moest want niemand wilt zomaar de lucht in tegen de beperking en regels te overtreden..

  Gelukkig heb ik weinig behoefte om de mooie landschap in kaart en beeld te behalen want ik laat liever aan de jonge leden met die hobby taak te gaan vervullen en via hier en/of YT rustig af bekijken.

  Ik heb slechts de luchtruimte nodig boven mijn eigen woning zonder iedere keer met camera en ladder op te klimmen om de zonnepanelen en staat van de nok, dakpannen en goten te inspecteren.

  Bedankt voor je redenering tot uitleg, heel goed.

  Verzonden met mijn SM-G965F en de Dronepilots.nl app
   
  #5 Druiser, 25 aug 2019
  Laatst bewerkt: 25 aug 2019

Deel Deze Pagina