"Up & Up with the Birds"

D

Dennis Mengerink

Guest
Zou je kunnen uitleggen wat je bedoeld?
Je hoeft geen natuurliefhebber te zijn om te zien dat de vogels jouw aanwezigheid niet op prijs stellen, stukje respect voor natuur lijkt mij hier wel op zijn plaats. Het is maar een mening. Verder mooie beelden.
 
  • Leuk
Waarderingen: baswel

thimotheeyy

New Member
Lid geworden
13 jul 2019
Berichten
28
Waarderingsscore
19
Punten
3
Leeftijd
30
Locatie
Emmeloord
Lijkt me nogal voor de hand liggen........


Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app

Ik kan wel inzien dat er op een sarcastische manier wordt aangegeven dat ik in overtreding ben geweest door over dit "natura2000" gebied heen te vliegen. Ik doe altijd een pre-flight check waarbij ik het beheerplan raadpleeg. Dit specifieke gebied valt onder het beheerplan van Wieden en Weerriben. Waar het volgende in staat;
"Hoewel voor onbemande luchtvaartuigen (drone of UAV) geen concrete verstoringsafstanden bekend zijn, wordt gesteld dat door het aanzienlijk kleinere formaat en het beperkte vliegbereik deze afstand onder alle omstandigheden maximaal 250 meter is."
Ik heb geen drone verbod gevonden en wanneer de beheerder van een Natura2000 gebied het niet expliciet verbied, mag het gewoon.
Goed, verwarrend is het soms wel en je ziet dan ook vaak dat niet-drone-eigenaren en drone-eigenaren elkaar regelmatig in de haren vliegen. Ach, zelfs drone eigenaren onderling doen het ook. Ik wil hier eigenlijk niet aan meedoen en verantwoordelijk vliegen. Hierin leer en zoek ik ook.

Ik lees ook een reactie van Dennis dat de vogels op de drone gereageerd hebben. Ik vlieg met een Mavic 2 Zoom. Een kleine drone die relatief "weinig" geluid maakt (75db op 1m afstand). Bij het Vollenhovermeer vliegen vogels af en aan. Dit heb ik in beeld gebracht. Ik gebruik de zoom functie om de vogels dichterbij te halen terwijl ik me in de werkelijkheid op "veilige" afstand begeef (hoewel dat met vogels wel een uitdaging is, ze vliegen immers zelf ook). Goed, wel mooi dat je benoemd dat het een mening is. Ik neem het mee in mijn volgende vluchten.

Bedankt voor de pro's en con's iedereen! :)
 

Sjakie

Well-Known Member
Lid geworden
11 sep 2016
Berichten
3.382
Waarderingsscore
1.201
Punten
113
Leeftijd
55
Locatie
Utrecht
Ik kan wel inzien dat er op een sarcastische manier wordt aangegeven dat ik in overtreding ben geweest door over dit "natura2000" gebied heen te vliegen. Ik doe altijd een pre-flight check waarbij ik het beheerplan raadpleeg.

Als je nu ook nog even nazorg regelt voor de geschrokken vogels, zijn we weer cool. ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: baswel en PHTB

Menno Schaefer

Active Member
Lid geworden
23 dec 2018
Berichten
240
Waarderingsscore
194
Punten
43
Leeftijd
54
Locatie
Alkmaar
Mooie beelden, ja de vogels schrikken er van maar goed die schrikken ook wel eens van wat anders. Ik heb ook wel eens ergens gevlogen waar de drone werd aangevallen door scholeksters. Toen maar zo snel mogelijk weg gevlogen om de vogels geen schade aan te richten.