Wet en regelgeving Thailand

Discussie in 'Regelgeving, ROC(-light) en verzekeringen' gestart door jessevanriessen10, 18 mrt 2018.

 1. jessevanriessen10

  jessevanriessen10 New Member

  Lid geworden:
  14 nov 2017
  Berichten:
  15
  Leuk Bevonden:
  1
  Allen,

  Aankomende zomer ga ik op reis naar Thailand en natuurlijk lijkt het mij dan echt gaaf om daar mooie beelden te maken!

  Echter als ik op internet wat dingen op zoek kom ik eigenlijk een beetje tot de conclusie dat ze op sommigen sites zeggen dat je helemaal njet mag vliegen, maar op sommigen sites lees ik dat je je aan bepaalde regels moet houden en ik mijn drone moet aanmelden bij het: Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT).

  Ik lees ook dat de boetes erg hoog zijn en dat er zelfs een gevangenis straf op staat! Enig idee of jullie mij misschien verder kunnen helpen? Of mij misschien naar een ander topic kunnen verwijzen?

  Alvast bedankt


  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   
 2. Sjakie

  Sjakie Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  2.234
  Leuk Bevonden:
  680
 3. eef

  eef New Member

  Lid geworden:
  19 mrt 2019
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Ook ik ga deze zomer naar Thailand en wat ik heb kunnen achterhalen is dat het vervoeren van een Drone geen probleem is maar dat je voor (hobby matig) vliegen je Drone idd moet registreren bij de CAAT. probleem waar ik tegenaan loop is dat je bij deze registratie een Engelstalig bewijs van aansprakelijkheidsverzekering moet opsturen. Mijn aansprakelijkheidsverzekering geeft deze echter niet af :-(

  Nu dus op zoek naar een specifieke Drone aansprakelijkheid verzekering voor particulieren die een dusdanige verklaring wel afgeeft , iemand tips?


  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   
 4. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  819
  Leuk Bevonden:
  265
  Kennis in zelfde situatie had via internet een verzekering in Thailand zelf gevonden voor beperkte periode (weet niet hoeveel) en kosten (paar tientjes totaal?) die via internet te regelen was. Na ontvangst van bewijs van verzekering van die verzekeraar (was online in het Engels te doen) kon hij daarmee zijn Mavic 2 registreren bij de CAAT. Meer informatie dan dit heb ik helaas niet zonder ook zelf te gaan googlen. Succes met uitzoeken!
   

Deel Deze Pagina