Zelf m.b.v. een Raspberry PI een drone bouwen?

kwabratseur

Member
Lid geworden
2 mrt 2021
Berichten
52
Waarderingsscore
24
Punten
8
Leeftijd
29
Locatie
Apeldoorn
Website
www.jvtende.com
In de link gebruiken ze een pixhawk, een doorontwikkeling van de Ardupilot APM 2.0. Dit is al een makkelijk te configureren platform voor allerlei UAV's (boten, auto's, drones, vliegtuigen). In het verleden heb ik hiermee een vliegtuig gebouwd wat waypoints kon vliegen en automatisch opstijgen en landen. Als je hem gooide detecteerde hij zelf de acceleratie en springt in take-off mode. Helaas hangt dit vliegtuig nog ergens in Zweden in een boom (dat ene momentje dat ik hem handmatig overnam:p).

Een volgend dingetje wat me erg interresant leek is om een Rpi met GPS/IMU met waypoint capabilities aan een betaflight flightcontroller te koppelen. Ardupilot is best verouderd, vergeleken met betaflight zeer slecht te tunen en gewoon erg veel onnodig gewobbel.

Dus ik vraag me af hoe smooth/vloeiend een uav vliegt met een betaflight FC die instructies krijgt van een andere embedded PC die de navigatie doet, volgens mij heeft die combi veel meer mogelijkheden in stabiele vluchten, misschien iets wat dichterbij de moderne camera drones komt?

ik heb al wel gehoord dat de DJI FPV drone qua tuning ongeveer gelijk is aan een betaflight drone van 2016-2017 (kijkende naar propwash en oscillaties in de motoren). Ik vermoed dat de camera drones (zoals mavics) of een volledig ander algoritme gebruiken om te vliegen, en dat de DJI FPV hier van is afgeleid. Of de mavics gebruiken een gelijksoortige methode aan betaflight, maar loopt gewoon wat achter.. ik denk dat hier nog wat verbetering te halen is.

Oja, een leuk filmpje met een ardupilot boot(zelfde youtuber doet ook veel met solarplanes):
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr